Hírek

A Tennessee Egyetem felmérése

2013.07.23 - 14:01

A Tennessee Egyetem felmérése során 10 tevékenységet azonosított az ellátási lánc területén, amely a cégek versenyképességét növelheti.
Az egyetem ellátási lánc menedzsment kutatása során 163 szakembert és 132 vállalatot vizsgált, hogy azonosítsa azokat a fő pontokat, melyek nagy mértékben növelik a cég értékét.
A világszínvonalú cégeknek rendszeresen újra kell értékelniük ezeket a trendeket, hogy lépést tudjanak tartani a mai dinamikus és gyorsan változó környezettel.

1. CRM - A vezető cégek szegmentálják a termékeket és az ügyfeleket és egyéni ellátási lánc megoldásokat fejlesztenek az adott szegmens számára.
2. Együttműködési kapcsolatok - A szállító és az ügyfél közti együttműködésnek nagyon erős hatása lehet. Az OfficeMax és az Avery Dennison ilyen jellegű együttműködése például több mint 22%-os bevétel növekedéshez és 11 millió dolláros logisztikai költség megtakarításhoz vezetett.
3.Transzformációs stratégiai - A kutatás szerint a cégek csupán 16%-a rendelkezik több éves dokumentált ellátási lánc stratégiával. A Whirlpool ezzel a stratégiával ért el 20 millió dolláros költségcsökkenést.
4. Folyamat integráció - Az integrációs folyamat és silók kiküszöbölése óriási hatást gyakorolhat a kutatás szerint.
5. Teljesítmény alapú mérőszámok - A teljesítmény mérés megváltoztatása és a cég célkitűzési rendszere.
6. Információ megosztás és átláthatóság - Az üzleti analitikai eszközök segítségével az adatok hatékonyabb megosztása, összekapcsolása és értelmezése.
7. Igény menedzsment - Az előrejelzések pontosságának növelése az igény és ellátási funkciók integrálásával sokkal magasabb bevételt, alacsonyabb működő tőkét és csökkenő költségeket eredményezhet.
8. Tehetség menedzsment - Kritikus kompetenciák figyelembe vétele az ellátási lánc szakértőinek alkalmazásakor, mint pl. a globális irányultság, vezetői és üzleti készség és technikai hozzáértés.
9. Virtuális integráció - Egy nagy ellátási lánc alapvető meghatározó jegyei a vállalat számára hogy ragaszkodjon az alapvető kompetenciákhoz és a fennmaradókat világszínvonalú szolgáltatókhoz helyezze ki.
10. Érték alapú menedzsment – A magas részvényesi értékhez szükséges biztosítani az ellátási lánc kiválóságát is, amihez a termékek és szolgáltatások folyamatos magas színvonalú elérhetőségét kell biztosítani. 
Forrás: supplymanagement.com